Skip to content

Preventieadviseur (m/v/x)

Zeebrugge, BelgiëSHEQ

Functieomschrijving

De internationale groep SEA-invest nv, met Belgische hoofdzetel in Gent-Zeehaven, is gespecialiseerd in de op- en overslag van bulkgoederen (dry & liquid) en fruit in zeehavens in Europa en Afrika.

In België is SEA-invest actief in de zeehavens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge, waarbij het bedrijf op ca. 20 sites in opdracht van haar klanten goederen laadt, lost en tijdelijk opslaat.

Deze goederen variëren van droge bulk (kolen, ertsen, mineralen, biomassa,…) over vloeibare bulk (benzine, gasolie, biodiesel, natuurlijke oliën,…) tot fruit (bananen, kiwi’s,…), containers en stukgoed.


Haar dochteronderneming, BELGIAN NEW FRUIT WHARF (BNFW), is een fruitoverslagbedrijf dat jaarlijks ruim 2,5 miljoen ton fruit behandelt op haar terminals in de haven van Antwerpen en Zeebrugge. Ter versteviging van het veiligheidsbeleid van onze vestiging in Zeebrugge zijn wij op zoek naar een gemotiveerde, bekwame en dynamische


PREVENTIEADVISEUR (m/v/x)

Vereisten

Functiebeschrijving:

In samenwerking met een collega-preventieadviseur en gesteund door het management ben jij een drijvende kracht in het optimaliseren en het uitvoeren van het beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn.

Je organiseert opleidingen, je voert risicoanalyses uit en je onderzoekt ongevallen en incidenten.

Wetgeving rond welzijn op het werk volg je op en zet je om in duidelijke adviezen voor medewerkers, havenarbeiders en management.

Ook het versterken van het welzijnsbewustzijn op de sites in Antwerpen behoort tot jouw takenpakket.


Profiel:

- je beschikt over minstens het diploma Preventieadviseur niveau 2; 

- je hebt een voorliefde voor veiligheid en hebt bij voorkeur een aantal jaren praktijkervaring op het gebied van veiligheid in een industriële omgeving; ervaring in een havenomgeving is een pluspunt;

- je bent contactvaardig, luisterbereid en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;

- je kan zelfstandig werken, bent proactief en gaat geen enkele uitdaging uit de weg;

- je bent creatief, je beschikt over de vaardigheid om een correcte probleemanalyse te maken en zo tot nieuwe oplossingen en werkwijzen te komen en je gelooft in een hands-on aanpak;

- je bent pragmatisch ingesteld; dit betekent dat je niet zomaar afkeurt of kritiek geeft, maar dat je actief met de betrokkenen op zoek gaat naar oplossingen;

- je bent administratief onderlegd en werkt nauwgezet;

- je beschikt over een rijbewijs B.


Wij bieden:

Werken bij SEA-invest is niet zomaar werk. De ambitie van BNFW (SEA-invest) is om te groeien; vanuit een inspirerende werkomgeving en een voor de klant fantastische dienstverlening.

- je komt terecht in een expansieve internationale omgeving met een stevige financiële draagkracht en reputatie;

- je werkt samen met collega’s die – net als jij – gedreven door passie en ambitie elke dag werken aan een excellente dienstverlening voor onze klanten. Samen leren is hierbij een succesfactor.

Samenwerken betekent ook dat we van ieder verwachten dat we een beetje op elkaar letten. Dat werkdruk en werkbelasting in balans zijn met capaciteit en goede gezondheid.

- je krijgt ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke groei en ontwikkeling;

- je kan rekenen op een marktconform salarispakket, dat erkenning geeft aan je reeds opgebouwde kennis en ervaring.

Zeebrugge
SHEQ

of